Mirela kämpar för att försörja sitt barn - Stockholms Stadsmission


Mirela kämpar för att försörja sitt barn  

Mirela kom till Sverige i ren desperation. Hon har lyckats få ett städjobb två timmar om dagen. Varje tjänad krona skickar hon till sitt barn som bor hos morföräldrarna hemma i Polen. Pengarna räcker inte ens till mat och kläder. Svårast av allt är längtan efter treåriga Alina. 

Abdou flydde till Spanien från Nigeria. När inga jobb längre fanns där var han efter en tid tvungen att resa vidare till Stockholm. Han arbetar mer än åtta timmar om dagen men efter tre månader har han fortfarande inte fått betalt. I väntan på sina pengar bor han under en presenning i en park. 

Georgi och hans fru Corina kom hit med stora förhoppningar. Nu sover de på bänkar på Centralstationen. Georgi är orolig för sin fru, hennes blodtryck är högt. De vill åka hem, till sina barn i Bulgarien, och pantar burkar för att tjäna ihop till resan. Under en dag får de tillsammans ihop 50 kronor. 

Nu är det många som flyr för sin överlevnad  

Nu är det många som flyr för sin överlevnad till Sverige. Människor som kommer från andra EU-länder är en stor och växande grupp akut hemlösa. Att lämna familjen och hemlandet för att hitta försörjning och leva i ensamhet och utsatthet är en sista utväg. 

Ge fler EU-migranter stöd att förbättra sin livssituation 

EU-migranter har begränsade rättigheter till det sociala skyddsnätet och till akutboenden i Sverige. Stockholms Stadsmission hjälper till att tillgodose basbehov såsom mat, dusch, tvättmöjligheter och tak över huvudet, vilket är extra viktigt nu under årets kallaste månader. Stort fokus läggs också på rådgivning, information och coachning i arbetssökande.
För att ge fler akut hjälp, tak över huvudet och mer långsiktigt stöd behöver vi din hjälp. Ge en gåva! 

Varmt tack!
Thomas Bjarke Verksamhetschef, EU-verksamheter, Stockholms Stadsmission 
webbmasterdentisdag 27 oktober 2015 - 15:48:56

Nyhetskategorier