Utrota fattigdomen - inte de fattig - Kerstin Gemborg 16 mars 2011


Kerstin.jpgUtrota fattigdomen - inte de fattiga!

Nu kokar det äntligen bland folket på alla håll och kanter - folk har fått nog!

Det märks inte minst på facebook. Protestgrupper växer upp som svampar och folket är ordentligt omskakade över alla orättvisor!
 

Vad fattigdomen beträffar så är det inget nytt problem och ibland kan det kännas konstigt att man har hållit på att verka EMOT fattigdomen sedan 90-talet. Nu är det solidaritet som gäller!

Vi får inte glömma dem som levt i fattigdom och utanförskap under flera decennier. Dom har rätt att vara inkluderade i “den nya kampandan” även om det plötsligt blivit HÖGST synbart hur människor nu fullständigt tas ifrån all möjlighet till egen försörjning!
 

INGEN ska behöva leva i fattigdom i ett rikt land som Sverige! Vi går bakåt rent historiskt. Barn får gå i skolan förvisso, men om dom har dålig syn så har dom ingen större nytta av det om inte familje-ekonomin har utrymme för kostnaden av glasögon!
 

Förtvivlade föräldrar och barn ska inte behöva ljuga om varför de inte kan följa med på klassresa och andra aktiviteter!
 

Vi ska ALLA ha RÄTTIGHETEN till tandvård!

Vi ska ALLA ha rätt till tak över huvudet och mat på bordet!


Detta är ingen lätt och snabb kamp - den har legat i det dolda så länge, och det kommer att ta tid och kraft för att bekämpa den!

Ska det överhuvudtaget vara möjligt att bekämpa den så MÅSTE VI VARA MÅNGA! HJÄLP TILL ATT SPRIDA GRUPPEN och visa solidaritet för fattiga - alla kategorier och låt dem inte än en gång bli glömda, gömda och dränkta av nya problem som också leder rakt in i fattigdom!

Glöm inte att förbehållsbeloppet i stort sett har legat på samma nivå i nästan 20 år!! Från 1996-2006 höjdes det med 358:-!!


Därefter har inget hänt. Det är där vi måste börja kampen mot fattigdomen!! Inkomsten måste stå i någorlunda realistisk proportion till kostnaderna i samhället - och dom har sannerligen ökat på dessa år! 

 

Gruppen finns på Facebook 

webbmasterdenonsdag 16 mars 2011 - 18:45:02

Nyhetskategorier